Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@05:09:56 GMT

خانواده؛ پناهگاهی برای دوران قرنطینه

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۸۱۷۶۰

خانواده؛ پناهگاهی برای دوران قرنطینه

محیط خانواده را می توان به عنوان یکی از تعیین‌کننده‌ترین عوامل موثر در رفتارهای خروجی افراد در جامعه برشمرد. به این معنا که اگر خانواده بتواند نقش مأمن و ملجأ را آن طور که در وظیفه ذاتی آن تعریف شده است، بازی کند، نتایج مثبت آن در جامعه نمایان خواهد شد و از طرفی اگر خانواده تنها به عنوان یک ماشینِ نیازسازِ بدون مرز تعریف شود خروجی های زننده ی اجتماعی را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ محیط خانواده را می توان به عنوان یکی از تعیین‌کننده‌ترین عوامل موثر در رفتارهای خروجی افراد در جامعه برشمرد. به این معنا که اگر خانواده بتواند نقش مأمن و ملجأ را آن طور که در وظیفه ذاتی آن تعریف شده است، بازی کند، نتایج مثبت آن در جامعه نمایان خواهد شد و از طرفی اگر خانواده تنها به عنوان یک ماشینِ نیازسازِ بدون مرز تعریف شود خروجی های زننده ی اجتماعی را در پی خواهد داشت.

می توان گفت ایام کرونایی و به تبع آن تعطیلی مشاغل و برقراری قرنطینه خانگی نقش خانواده در مدیریت بحران ها را مشخص‌تر کرد. مطمئنا در چنین شرایط بحرانی که مجموعه ای از استرس ها و اضطراب های فکری و روانیِ برآمده از عدم امنیت سلامت و همچنین در خطر افتادن منابع و منافع اقتصادی، که به اعضای یک خانواده حاکم می شود، نحوه مدیریت این شرایط و نحوه برقراری ارتباط اعضای خانواده از درجه اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

شاید بدون هیچ گونه اغراقی بتوان گفت که خانواده در تعریف فرهنگ ایرانی اسلامیِ آن، محلی است برای مدیریت بحران ها؛ محلی که روابط بر مبنای روابط بروکراتیک و اداری شکل نگرفته و کاملا ارزش حضور هر یک از اعضا برای خانواده در ابعاد مختلف روحی و جسمی شناخته شده است. به عبارتی نگاهی به فرهنگ ایرانی اسلامی نشان می دهد که خانواده به عنوان اصلی ترین پناهگاه اعضای آن شناخته می شود که می توانند در اوج استرس های تزریق شده بیرونی و یا به هم ریختگی های درونی به عنوان یک داروی شفا بخش نقش ایفا کرده و با ورود به حل مشکلات، لحظه به لحظه منجر به استحکام روابط فی مابین شود.

بدون شک استواری چارچوب های یک خانواده بر مبانی دینی و اخلاقی خود در استحکام بخشی آن و ایفای نقشش در شرایط بحران تاثیر گذار خواهد بود؛ چراکه خانواده ای که بر اساس مبانی دینی و اخلاقی پیش روی می کند، پاسخ گویی به نیازهای روحی، روانی و عاطفی را در درجه نخست اولویت خود قرار می دهد. البته این به آن معنا نیست که خانواده ای که چارچوب های خود را بر این اساس قرار داد به نیاز های مادی بی توجه است و یا که برای پاسخ گویی به آن تلاشی نمی کند در صورتی که مطمئنا سعی بر این دارد که شرایط به شکلی ادامه پیدا کند که در موقعیت های بحرانی خانواده نه به عنوان یک معضل بلکه به عنوان یک دارو شفا بخش عمل کرده و افراد محل آرامش گیری خود را آغوش گرم خانواده بیابند. به عبارتی این دست افراد خانواده را محلی برای اقناع خواسته های مادی بدون مرز و چارچوب و تلاش برای کسب رضایت مصنوعی از یکدیگر نمی دانند بلکه خانواده در اوج پیوند های درونی جستجو می کنند.

شاید بتوان گفت گفتگو، محبت، افزایش شناخت نسبت به روحیات یکدیگر، توجه به انجام امورات دینی آن هم به صورت جمعی و خانوادگی، توجه به برخی خصایص اخلاقی رفتاری مانند قناعت و ایثار و فداکاری و بسیار مواردی از این دست می تواند به شدت بر هر چه محوری تر شدن نقش خانواده کمک کند.

نگاهی در آموزه های دینی نیز نشان می دهد که آرامش افراد در تشکیل خانواده نهفته است و هر چه مستحکم تر شدن آن به ثبات آرامش درونی فرد کمک شایان توجهی خواهد داشت. از طرفی در این آموزه ها می توان توجه به مباحثی چون قناعت را یافت چرا که لازمه تحقق یک زندگی تمام عیار رعایت نکاتی در تمام ابعاد انسانی است. به عنوان نمونه امیرالمومنین(ع) در این زمینه در کتاب غررالحکم می فرمایند: «خوش ترین زندگی را کسی دارد که خداوند سبحان، قناعت را ارزانیش داده و همسری پاک و شایسته نصیبش کرده.» و یا مجموعه احادیثی که می توان از آنها در باب ایثار و فداکاری نام برد. « ایثار، عالى ترین خصلت اخلاقى است.» یا «خصلت هاى والاى انسانى، جز با عفّت و ایثار، کامل نمى گردد.»

در نگاهی ساده می توان این طور گفت که در خانواده طبق تعریف اصیل آن، نمی توان شادی و آرامش را از هر مسیری کسب کرد و این مهم را تماما به دستاوردهای مادی گره زد. این دستاورد تنها زمانی نصیب انسان خواهد شد که توجه به تمام ابعاد فرد در خانواده شکل بگیرد. از سویی دیگر می توان گفت که آرامش امری درونی است و مطمئنا نمی توان امور درونی را فقط با تنظیم امور بیرونی به سامان رساند. این نظم درونی خروجی یک نگاه مبتنی بر ارزش های اخلاقی و دینی و در کل یک نگاه چند بعدی است که توجه به خواسته های روحی و عاطفی اعضای خانواده در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

ایام کرونایی را می توان به عنوان یک فرصت دانست که اعضای خانواده ایرانی بار دیگر به ملجا اصلی خود بازگشتند و در نبرد بین خانواده فرد محور و مدرن و خانواده سنتی و اصیل چند صباحی فرصت دوباره ای در اختیار خانواده سنتی قرار گرفت تا افزایش موقعیت های در کنار هم بودن را بار دیگر تجربه کنند. شاید بتوان گفت لذت بخش ترین تجربه زندگی انسان تجربه در کنار خانواده بودن است اگر به خانواده آن طور که باید توجه کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: اگر خانواده عنوان یک توان گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۸۱۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا مظفر در مراسم یادواره ۴۹ شهید فرهنگی استان زنجان، با تاکید بر اینکه جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور از وظایف ما در برهه کنونی است، گفت: باید تلاش کنیم فاصله‌ای که بین نسل امروز و نسل گذشته در دفاع‌مقدس افتاده با برگزاری چنین برنامه‌هایی و ارتباط دانش‌آموزان با خانواده شهدا و تکریم و تحلیل از مقام آنان را پر کنیم.

وی افزود: وظیفه داریم مصادیق گذشت و ایثار و همچنین ایثارگری شهدا را به نسل جدید تبیین کنیم و مطالبه شهیدان و خانواده شهدا ادامه مسیر شهدا و پیروی از مقام معظم رهبری است.

مشاور وزیر آموزش‌و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: شهادت معامله دو جانبه با خداست چرا که خداوند فرموده است هر کس با جان و مال خود در راه خدا با دشمنان بجنگد در مقابل، خداوند به او سعادت ابدی و حیات جاودان عنایت می‌کند.

وی با بیان اینکه مشتری واقعی سرمایه انسان یعنی جان او خداوند است که به بهای بهشت خریداری می‌شود، افزود: خانواده شهدا نیز که صبر بر این مصیبت عظیم دارند نیز برنده‌اند چرا که خداوند در آیه ۱۵۷ سوره بقره بر آنها سلام و درود و رحمت می‌فرستد که این امر بسیار مرتبه بالا و بزرگی است.

مظفر با تاکید بر اینکه خانواده شهدا مانند خود شهید برنده هستند زیرا شهدا قدرت شفاعت دارند و در برزخ و قیامت نیز نقش ایفا می‌کنند تا خانواده خود را شفاعت کنند، تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: خداوند به خانواده شهدا می‌گوید من خلیفه شهید پس از او در خانواده هستم؛ هرکس خانواده شهید را شاد کند مرا خوشحال کرده است و هر کس شهید را ناراحت کند مرا ناراحت کرده است.

وی با بیان اینکه مادران شهدا به خاطر اسلام از بزرگ‌ترین سرمایه خود یعنی فرزندان‌شان گذاشتند، یادآور شد: در برابر این موضوع وظیفه ما مسئولان و مردم توسعه و ترویج فرهنگ شهادت است که یکی از اقدامات در این مسیر برگزاری یادمان‌ها و مراسم‌های گرامیداشت شهدا است.

مشاور وزیر آموزش‌و پرورش در امور شاهد و ایثارگران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ حدود ۱۲ سیاست اجرایی مهم را در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کردند، گفت: بند ۶ این سیاست‌های ابلاغی تاکید دارد که در شرایط مساوی مدیریتی، اولویت با فرزندان شهدا و خانواده شهدا باشد که باید تلاش کنیم این بند به خوبی اجرا شود.

مظفر با توضیح اینکه آموزش‌وپرورش مفتخر است با درصد بالا نسبت به همه دستگاه‌های اجرایی کشور حتی بنیاد شهید به دلیل ظرفیت استخدام هر ساله میزبان فرزندان شهدا و ایثارگران است، گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در پایان اردیبهشت ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد مگر اینکه متقاضی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش یک نهاد فرهنگی است که وظیفه حضور در جنگ نداشت اما بیش از ۴۱ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده و همپای نیروی مسلح و انتظامی و نظامی بوده است، گفت: معلمان حتی در دوران جنگ هم سنگر دانش را رها نکردند و در برهه فعلی نیز فقط پرداختن به آموزش کافی نیست بلکه باید به تربیت نیز توجه شود.

کد خبر 6095152

دیگر خبرها

  • توجه جدی به جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور
  • اینسایدر: برنامه پوتین جنگ همه‌جانبه با ناتو نیست، تضعیف درونی است
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان
  • کتاب «معجزه شکرگزاری» کلید رضایت خاطر درونی را بیان می‌کند
  • تمرکز منتخبان مجلس دوازدهم بر ایجاد تحول باشد
  • سیستان و بلوچستانی ها در رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت مشارکت کنند
  • ۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ به افغانستان صادر شد
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • رویداد جامعه‌پرداز با موضوع خانواده و جمعیت در البرز برگزار می‌شود
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد